Pucnjava kod Dečana: U napadu na autobus ubijena dva đaka i vozač, povod osveta

U blizini sela Glođane kod Dečana večeras je iz kalašnjikova pucano na autobus, a prema poslednjim informacijama, četvoro ljudi je poginulo.

Bolnica u Peći je potvrdila za TV Klan Kosova da su poginula dva studenta i vozač autobusa. U bolnici su rekli da broj povređenih nije poznat, piše Kosovo online.

Prema saznanjima Kohe, na licu mesta su preminuli vozač i kondukter autobusa, kao i dve mlađe osobe, stare 18 i 17 godina.

Mediji na albanskom objavili su imena stradalih. Poginuo je vozač G.Đ. i učenici L.H. (19) i G.M (17). Iz policije je potvrđeno da je nekoliko maskiranih osoba napalo na autobus, da je ubijen vozač i da je nekoliko učenika ranjeno.

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj potvrdio je da su večeras tri osobe ubijene nakon što su iz vatrenog oružja upucane u autobus u kojem su se vozili studenti.

“Vozač je preminuo na licu mesta, dok su dva učenika preminula u bolnici”, rekao je Ramosaj.

Ramosaj je rekao da je autobus prevozio studente od Đakovice do Dečana.

Seljman Beriša iz Centra porodične medicine u Dečanima potvrdio je smrt tri osobe. On je naveo da je trima osobama oko 19.35 ukazana prva pomoć i da su upućene u Peć.

“Oko 19.45 dežurni lekar je izašao na lice mesta gde je potvrđena smrt vozača autobusa i dvoje studenata iz Glođana. U ovom trenutku dvoje povređenih su u bolnici u Peći i jedan u Dečanima”, rekao je Beriša za T7.

Ubistvo iz osvete?
Kako se nezvanično saznaje, napad se desio zbog osvete.Naime jednog od putnika su vozač i kondukter autobusa izbacili jer je uznemiravao devojke.On je zatim uzeo kalašnjikov, sačekao autobus i ispalio rafal.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook