Četvoro Kosovara i Švicarac osumnjičeni za uzimanje kredita “COVID”

Osumnjičeni su za uzimanje kredita poznatih kao “COVID” koji iznose nekoliko stotina hiljada dolara.

Kantonalna policija Ciriha, u uskoj suradnji s javnim tužiteljem okruga Limmattal / Albis, provela je istragu zbog prevare u vezi s kreditima Covid protiv pet osoba, piše polizeinews.ch.

Oni se sumnjiče da su uzeli kredite poznate kao “COVID” koji iznose nekoliko stotina hiljada franaka, prenosi albinfo.ch. Uzeli su kredite od raznih banaka s lažnim informacijama.

Osumnjičeni prevaranti uhapšeni su u okviru koordinirane akcije s odgovarajućim policijskim snagama u kantonima: Aargau, Zug i Zurich. Tokom pretresa stana osumnjičenih zaplijenjeni su dokumenti, nosači podataka (cd) i imovina. Daljnja istraga je u toku.

Uhapšena su četiri muškarca i jedna žena sa Kosova i Švicarske. Oni su stari između 21 do 52 godina.

Dvije osobe su puštene na slobodu nakon ispitivanja od strane policije i istražnih sudija a ostala trojica ostaju u pritvoru, prenosi albinfo.ch.

Kako se neprekidno pisalo, od izbijanja pandemije Švicarska je, kako bi podržala poduzeća pogođena ovom krizom, odobrila kredite, pod nazivom „Covid“, piše albinfo.ch.

U medijima je više puta objavljeno da ima mnogo ljudi koji su iskoristili priliku za profit bez osnova, pod izgovorom štete koju su pretrpjele zbog mjera zaštite od coronavirusa.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana