CIK: Konačni rezultati tek kada se završe provjere i prebroje uslovni glasovi

Proglašenje konačnih rezultata vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu za sada odlažu glasovi iz dijaspore pristigli putem pošte i glasovi osoba sa posebnim potrebama, saopšteno je iz Centralne izborne komisije (CIK).

Uz to, provera glasova iz 313 kutija, kako je navedeno, dodatno će produžiti proglašenje konačnih rezultata.

Od ukupno 38 opština na Kosovu, samo pet opština je bez grešaka predalo glasačke kutije Centru za prebrojavanje u Kosovu Polju.

U tih pet opština spadaju i opštine Severna Mitrovica i Zvečan sa severa Kosova.

Po jedna kutija iz opština Leposavić i Zubin Potok, kako je navedeno u Centru za prebrojavanje, ostale su u takozvanom karantinu, mestu gde se skladište kutije koje je potrebno dodatno proveriti i prebrojati glasove sa tog biračkog mesta.

Najviše provera glasačkih kutija, kako je saopšteno, biće sa biračkih mesta u Prištini, ukupno 42 biračka mesta, i iz Prizrena, sa dvadeset šest mesta.

CIK je naveo da će glasovi biti provereni sa nekih biračkih mesta iz još 33 opštine, među kojima su Dečani, Đakovica, Glogovac, Gnjilane, Dragaš, Istok, Kačanik, Klina, Kosovo Polje, Kamenica, Južna Mitrovica, Leposavić, Lipljan, Novo Brdo, Obilić, Orahovac, Peć, Podujevo, Priština, Prizren, Srbica, Štimlje, Štrpce, Suva Reka, Uroševac, Vitina, Vučitrn, Zubin Potok, Mališevo, Junik, Đeneral Janković, Gračanica, Ranilug.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook