Čim je oženio Victoriju potpuno se promijenio. Sreća pa smo ga uspjeli prodati Realu

Bivši trener Manchester Uniteda Alex Ferguson je izjavio da je bivši engleski reprezentativac David Beckham, kojeg je trenirao od 1992. do 2003. godine, izgubio koncentraciju nakon vjenčanja s pop zvijezdom Victoriom Adams.

“Sir” Alex Ferguson, koji je 27 godina vodio Red Devilse u kojima je završio svoju trenersku karijeru prošle sezone, objasnio je da su Beckham i njegova supruga proživjeli “promjenu svog statusa” u javne osobe nakon vjenčanja te je izrazio čuđenje odlukom Beckhama 2007. da se priključi Los Angeles Galaxyju, klubu slabo poznatom izvan granica SAD-a.

“U dobi od 12 godina, kada sam ga uzeo pod svoje, najveći san mu je bio postati najbolji nogometaš na svijetu. Bio je veliki radnik, neumorno je trenirao”, prisjetio se Ferguson.

“Ali onda se njegov život promijenio kada se oženio s tom djevojkom (Victoriom Adams) iz Spice Girls. A onda se promijenila i njegova želja. Postao je obuzet svojim statusom javne osobe. Izgubio je koncentraciju. A kada smo ga prodali Real Madridu 2003., dobro smo napravili”, izjavio je Ferguson.

S Galacticosima, “Becks” je osvojio naslov prvaka Španije prije nego se preselio u Los Angeles.

“Nisam mogao vjerovati da ide u Los Angeles. Nisam ga mogao razumijeti. Ja to nikada ne bih učinio”, dodao je.

“Fergie” je ipak na kraju priču o Beckhamu završio u pozitivnom tonu: “Međutim, ono se ponovo našao. Otišao je u Los Angeles i igrao je za reprezentaciju još nekoliko godina. Onda je s Milanom osvojio Evropski kup. On je nevjerovatan, ne može mu se zanijekati status kojeg je osvojio”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.