Crna Gora: Zatvaraju se ugostiteljski objekti u još pet gradova

Ugostiteljski objekti u Budvi, Cetinju, Kolašinu, Ulcinju i Žabljaku od ponedjeljka će biti zatvoreni zbog epidemije.

Ugostiteljski objekti u Budvi, Cetinju, Kolašinu, Ulcinju i Žabljaku od ponedjeljka će biti zatvoreni zbog pogoršanja epidemiološke situacije u tim opštinama, saopšteno je iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje u Podgorici, prenosi Tanjug.

Stopa oboljevanja od korona virusa u tim opštinama je iznad 800 na 100.000 stanovnika, čime automatski prelaze u grupu opština u kojima će se od ponedjeljka i u narednih 14 dana primjenjivati pooštrene protivepidemijske mjere.

Prema novim pravilima, zabranjeno je okupljanje u objektima stanovanja licima koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva, prenose Vijesti.

Nema informacije o zatvaranju škola

Iz Instituta nisu saopštili da li će od ponedeljka biti zatvorene i škole u pomenutim opštinama, ali prema aktuelnim mjerama, za škole u opštinama u kojima je kumulativna incidencija premašila 800 na 100 hiljada stanovnika predviđen je prelazak na sistem učenja na daljinu.

Kumulativna incidencija u Podgorici trenutno je 792,7 na 100.000 stanovnika te će odluka o eventualnom pooštravanju mjera u Glavnom gradu biti donijeta nakon statističke obrade svih uzoraka poslatih u Njemačku.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana