DALAJ LAMA – ŠTA DA URADITE KADA U ŽIVOTU KRENE LOŠE: Na jedno posebno obratite pažnju i sve se može promijeniti!

Dalaj Lama otkriva šta treba da znamo kada u životu krene po zlu – evo na šta treba da obratite pažnju kada se pojave nevolje!

“Svrha našeg života je da postanemo sretni!” – riječi su koje Dalaj Lama često ponavlja. Ipak, u nekim životnim situacijama kada osjećamo da je sve krenulo po zlu, kada se planovi zaustave, a negativni niz događaja se nastavlja, zaista djeluje teško i nemoguće pronaći optimizam.

Često se u ovakvim situacijama zapitamo “Zašto baš meni, i zašto mi se baš sada ovo događa?” U životu se sve dešava sa razlogom, sve ima svoje zašto i zato, uzrok i posljedicu, pa tako i negativne stvari dolaze sa posebnim ciljem.

Najčešće je to učenje životnih lekcija, hrabrenje, čišćenje negativnosti, istina koja boli – ali nakon kiše uvijek se pojavi Sunce. Nekad malo duže, nekad kraće čekamo na njega, kao i na sretne trenutke, ali to s zauvijek dogodi.

Dalaj Lama je rekao na jednom predavanju – “Kada osećate da sve ide loše, nešto divno pokušava da uđe u vaš život!”

Sjetite se ovih riječi kada naiđu životne nevolje, možda se baš u njima krije ključ vaše sreće. Možda su baš one morale da se dogodi kako biste postigli viši cilj, svoju svrhu i dobili ono što ste željeli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.