Decentralizacija je u interesu običnih građana

Ceremoniji su prisustvovali, zamjenik premijera i ministar administracije lokalne samouprave, Slobodan Petrović, ambasador Velike Britanije, Jan Klif, ambasador Francuske, Žan Fransoa Fitu, šef međunarodne civilne kancelarije u Prištini (ICO), Piter Fejt, zamjenik ambasadora Sjedinjenih Američkih Država, Majkl Marfi, poslanik u Skupštini Kosova i bivši ministar administracije lokalne samouprave, Sadri Ferati, i mnogi drugi važni gosti.

Zamjenik premijera, Slobodan Petrović, zahvalio se članovima opštinskog pripremnog tima na hrabrosti koju su do sada pokazali u svom radu.

“Uspjeh opštinskog pripremnog tima sjeverne Mitrovice je uspjeh i Ministarstva administracije lokalne samouprave. Proces decentralizacije je potrebno nastaviti, jer je taj proces u interesu običnih građana. To je vidljivo i u izveštaju Evropske komisije o napretku Kosova, gde je proces decentralizacije ocjenjen sa najvećom ocjenom“, kazao je ministar Petrović.

Rukovodilac opštinskog pripremnog tima sjeverne Mitriovice, Adrijana Hodžić, u prezentaciji dosadašnjeg rada tog tima, istakla je poboljšanje infrastrukture u tom djelu Mitrovice, kao i pružanje socijalne pomoći građanima sjeverne Mitrovice, kojima je ta pomoć bila potrebna.

Šef ICO-a, Piter Fejt i zamjenik ambasadora SAD-a, Majkl Marfi, podržali su dosadašnji rad opštinskog pripremnog tima sjeverne Mitrovice, sa nadom da će nastaviti dalje angažovanje.

Nakon prezentacije rada opštinskog pripremnog tima, otvorena je prodajna izložba slika, umjetnika iz sjeverne Mitrovice, a novac od prodaje slika biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.