Švicarska: Dan žalosti za žrtvama autobuske nesreće

U nesreći je poginulo 28 ljudi, uključujući 22 djece, kada je autbus udario u zid u tunelu ispod Alpa pri povratku iz jednog skijališta.

Osmero povrijeđene djece prebačeno je juče kući u Belgiju, ali mnoga preživjela još leže u bolnicama. Najteže povrijeđena djeca liječe se u Lozani i Bernu, prenio je BBC.

Članovi porodica žrtava koji su otputovali u Švicarsku obišli su mjesto nesreće i položili cvijeće u tunelu. Do sinoć su identifikovane sve nastradale osobe.

Tokom dana identifikovana tijela stići će u Belgiju vojnim avionom. Većina žrtava ove nesreće su djeca starosti oko 12 godina, sedmero su holandske nacionalnosti, a ostala su Belgijanci.

Vlasti su odbile da komentarišu navode u švicarskim i belgijskim medijima da je vozač autobusa možda mijenjao DVD u trenutku nesreće.

Portparol švicarske policije izjavio je da snimci sa kamera za nadzor u tunelu ne potvrđuju teoriju o disku i dodao da je u ovom trenutku to samo spekulacija. U autobusu su poginule sve odrasle osobe.

Ova grupa provela je sedam dana na skijanju u Val d’Anniviersu i išla je kući u tri autobusa koja je zakupila jedna hrišćanska organizacija. Ostala dva autobusa bezbjedno su stigla u Belgiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.