Devojčica je cvilela: Pusti me, hoću da idem kući! A onda je on prišao!

“Sedeo sam u parku i čekao prijatelja. Video sam čoveka kako vuče devojčicu za ruku. Pomislio sam da joj je otac ili ujak, stric… Ali kada su prošli pored mene čuo sam devojčicu kako cvili: “Želim da idem kući, pusti me,”” priča mladić sporo.

Strašno je kada shvatite da na ovom svetu ima mnogo manijaka koji su spremni da ukradu dete, da ga maltretiraju…

Jedan čovek iz Rusije, uspeo je da spasi sedmogodišnju devojčicu od pedofila, a da pri tome nije hteo da primi novčanu zahvalnost od njenih roditelja.

Pomenuti slučaj se dogodio, leta 2016. godine. Roditelji su pustili svoju sedmogodišnju devojčicu sa starijom sestrom (15) u park da se igraju. Situaciju je iskoristio pedofil koji je devojčicu namamio sladoledom, dok njena starija sestra nije pazila.

Do nesreće nije došlo samo zahvaljujući tridesetogdišnjem Daudu Aushevu. Tog dana, mladić je sedeo u parku čekajući prijatelja. Video je kako čovek grubo vuče devojčicu za ruku dok se dete opire i viče da želi da ide kući.

Mladić je prišao i pitao dete ko je taj čovek što je vuče za ruku. Dete je reklo da ne poznaje tu osobu.

Nakon toga pedofil je odgurnuo dete i nožem napao Daouda. Prolaznici, kao i otac devojčice u pritrčali. Došlo je do borbe. U opštem haosu, svi su mislili da je Daoud napao pedofila prvi.

“Posrnuo sam i pao. Pored mene je bila staklena boca koju sam slomio i sa njom počeo da se branim. Svi su mislili da sam ja prvi napao tog čoveka. Viknuo sam: ne napadam ga, on je vukao ovo dete. A onda je devojčica sve potvrdila. Otac je pritrčao i pozvao policiju,” seća se Daudu.

Posle ovog traumatičnog događaja, devojčica nije mogla dugo da govori i stalno je plakala. Roditelji su je vodili kod lekara i nakon nekog vremena njeno stanje se normalizovalo.

Zastrašujuća je pomisao šta bi se moglo desiti da nije bilo ovog mladića kome je nešto “zasmetalo” u “slici” koju je video pred sobom.

Koliko takvih slučajeva se dešava oko nas, a mi ne obraćamo pažnju na to? Mislimo da je sve to normalno, da dete plače dok ga “otac” ili “stric” vuku za ruku.

Ovaj tekst je molba za tebe da se uključiš, da obratiš pažnju, jer život je važan, a pogotovo život male dece! Ako vidiš da se oko tebe dešava nasilje – prijavi, reaguj, zaštiti, jer danas jedino šta možemo je da budemo ljudi, a više od toga nije ni potrebno!

(stil.kurir.rs)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook