Dječak kojeg je drogirana majka kastrirala

djecakkastriran

Kada je Holden Gothia imao samo pet sedmica, njegova majka, pod utjecajem narkotika, kastrirala ga je.

Maleni Holden spavao je u njihovom stanu u Houstonu u Sjedinjenim Američkim Državama kada se gnusni incident desio. Njegova majka Katherine Nadal tvrdila je da je njihov pas otkinuo genitalije dječaku, no sud ju je proglasio krivom i osudio na 99 godina zatvora.

U njenoj krvi pronađeni su kokain, metadon i xanax.

Pet godina poslije, nakon brojnih operacija i intenzivne psihoterapije, Holden se ponaša kao tipičan petogodišnjak, igra fudbal, pleše i pjeva te se igra sa braćom.

Osim odsječenih genitalija, dječaku je povrijeđena i lijeva noga, jer mu je majka tokom napada oštetila arterije. Izgubio je polovicu krvi iz svog malenog tijela, a odsječeni dijelovi nikada nisu pronađeni.

Njegova tetka i skrbnica, Patches DeShanzo, kaže da dječak još nije svjestan kako su intenzivne njegove povrede.

– Vjerujem da on misli da su genitalije nešto što dobiješ kad narasteš, a mi mu ne opovrgavamo tu ideju. Jer, to je donekle istina. Fizički nedostatak može se popraviti, mi se najviše brinemo zbog emotivnih ožiljaka – kaže DeShanzo, objašnjavajući da dječak ima mnogo ožiljkastog tkiva u području genitalija.

Prije izricanja kazne Nadalovoj, DeShanzo je javno pročitala pismo.

“Zahvalna sam na činjenici da nećeš moći aplicirati za uslovnu kaznu prije nego što prođu godine u kojima možeš imati dijete. Izluđuje me kada čujem kako govoriš da ga nisi povrijedila”, pisalo je, između ostalog, u DeShanzinom pismu.

Nadal je reagovala vriskom: “Nisam ga povrijedila, samo sam ga iznevjerila!”, na što je reagovao i dječakov otac, Camden Gothia.

“Povrjeđivala si ga dok je još bio u maternici”, uzviknuo je Gothia, koji redovno posjećuje sina, misleći na Nadalino višegodišnje zloupotrebljavanje narkotika.

Organizacija “Heroji za fondaciju Holden” skuplja novac za rekonstruktivnu operaciju koju će Holden imati u budućnosti.

Na prošlogodišnjem koncertu koji su organizovali skupljeno je 240.000 dolara. Holden je svirao bubnjeve tokom koncerta, iako nije znao koji je povod.

djecak1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.