Posjeta Pitera Feitha Prizrenu i Župi (VIDEO/FOTO- I, II i III dio)

ZAJEDNICKAFABRIKA33

Piter Feith, šef međunarodne civilne kancelarije na Kosovu, danas je posjetio Prizren i Župu. U Prizrenu je posjetio fabriku za proizvodnju kartonske ambalaže “Gold pack”,čiji je vlasnik uspješni biznismen, Bošnjak, Hajradin Muslija.U pratnji najviših zvaničnika bošnjačke zajednice, Piter Feith je nastavio put prema Rečanima i posjetio novosagrađeni Lovački dom, lovačkog udruženja ” Bistrica Župa “.

PITERRUKOVANJEHAJRO


VIDEO:

VIDEO: Posjeta Lovačkom domu ” Bistrica Župa “

Pitanje decentralizacije, odnosno formiranje novih opština u Rečanima, Dragašu i Vitomirici sa bošnjačkom većinom, je bila tema o kojoj se vodila diskusija i izneli stavovi naših političkih predstavnika pred šefom međunarodne civilne kancelarije na Kosovu, Pieterom Feithom i ministrom za lokalnu samoupravu a ujedno i zamjenikom premijera, Slobodanom Petrovićem.

Sastanak je bio održan iza zatvorenih vrata.

Poslije održanog sastanka, šef međunarodne civilne kancelarije na Kosovu Piter Feith u obraćanju medijima je naglasio, da je učinjenen bitan napredak u poboljšanju položaja bošnjačke zajednice i da će  Međunarodna civilna kancelarija u Prištini pomoći formiranju novih opština sa bošnjačkom većinom te da su zahtjevi Bošnjaka opravdani i legalni.

Bošnjački politički predstavnici izneli su jedinstveni stav po pitanju decentralizacije i očekuju realizaciju njihovih zahtjeva po pitanju formiranja novih opština, Rečane, Gora i Vitomirica.

PITERIPETROVIC

 recaneeeeeeee

VIDEO: Konferencija za novinare


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.