Đoković: Možda ću zvučati arogantno, ali…

Novak Đoković izjavio je da je uvijek osjećao da će se vratiti na vrhunski nivo, te da je spreman da u Parizu da svoj maksimum kako bi se vratio na prvo mjesto ATP liste.

Đoković je godinu počeo kao 22. teniser svijeta, pošto je propustio drugu polovinu prošle sezone zbog povrede lakta. Potom je u februaru operisao lakat, a onda osvojio titule na Wimbledonu, Cincinnatiju, US Openu i Shangaju.

Sada je u prilici da poslije Mastersa u Parizu bude i prvi na svijetu.
“Kada sam operisao lakat u februaru mislio sam da ću se brzo vratiti na željeni nivo. Ali to nije bio slučaj. Igrao sam vrlo loše u Indian Wellsu i Miamiju. Shvatio sam da sam daleko od forme u kojoj želim da budem i da će mi biti neophodno vrijeme. Razgovarao sam sa timom i svi smo mislili da će US Open biti vrhunac. Zapravo, sve je došlo još ranije. Zadovoljan sam nivoom na kome sam igrao posljednja četiri mjeseca. Uz sve to, Rafa je bio povrijeđen, nije igrao u Kini i to mi je pomoglo da mu se približim i uključim u borbu za prvo mjesto. Dat ću sve od sebe da se tamo i nađem”, kazao je Đoković i dodao:

“Znam da će zvučati arogantno ako vam kažem da sam uvijek znao da ću se vratiti. Sve je na kraju relativno. Možda se vama čini da je bilo brzo, ali meni nije. Prebrzo sam sudio sebi. Trebalo mi je duže nego što sam mislio. Sve je došlo na svoje tek tokom sezone na travi.”

Prvi rival srpskom teniseru u Bersiju biće Marco Cecchinato ili kvalifikant.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana