DOBITNIK OSKARA OTKRIO: U ramazanu sam sanjao da me Allah dž.š. poziva na Hadždž

Dobitnik Oskara za 2018. godinu Nedžad Sadiković Nećko objavio je novi singl „Siroče bez sreće“ čiji je kompletan autor upravo Nedžad. A pjesma koja je nagrađena Oskarom „Nekada nas je kuća bila“ urodila je velikim plodom, bar tako tvrdi ovaj pjevač.

-Veoma sam zadovoljan, napisati pjesmu i dobiti Oskara za mene je nešto veliko. Novi singl koji sada objavljujem „Siroče bez sreće“ je isto tako dobra pjesma, no čekam reakciju publike. A ja mislim da će i ona naći svoje mjesto pod ovim estradnim nebom – govori Nedžad.

Sadiković je ove godine bio na Hadždžu, te je s nama podijelio svoja iskustva.

-To se opisati ne može. To se mora samo doživjeti. Hadždž je nešto što čovjeka promijeni iz temelja. Bar ja na sebi tako osjećam. Vjerujte nisam niti znao da će mi se ovako nešto lijepo dogoditi. Doduše, sanjao sam na kraju ramazana, da me je Allah dž.š. pozvao na Hadždž, jer na Haždždž se ne ide dok te dragi Allah ne pozove. Čim sam sletio u Medinu, bilo je vrijeme Sabah namazu, rekli su mi da ja mujezinim. Ko sam ja da u Medini mujezinim? Dok sam učio suze su mi lile niz obraze, od radosti. Zašto sam ja ovako počašćen od dragog Boga? Plakao sam i jecao kao malo dijete. Novca možete imati koliko god hoćete, ali na Hadždž se ne ide, dok vas gospodar svjetova ne pozove – priča nam Nedžad.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana