DODAJTE SAMO 1 SASTOJAK U VODU: Čudotvorni rastvor od koga se biljke oporavljaju i cvjetaju kao lude

Ovaj rastvor je toliko moćan, da se zbog toga kolokvijalno naziva i infuzijom za biljke

Ukoliko volite i imate dosta biljaka kod kuće, sigurno će vas obradovati recepti za smjesu koja oporavlja cvijeće, a nikakav poseban trud ni novac ne morate da uložite.

Za pravilan rast i ljepotu biljaka je potrebna pravilna njega i prihrana. Prihrana je uglavnom bazirana na nizu dodataka kao što su minerali koji se dodaju u zemlju. Prihrana odnosno đubrivo može biti vještačkog i prirodnog porijekla. Važno je da u sebi sadrži neophodne materije koje će pomoći biljci da ostane vitalna i zdrava.

Kora banane u sebi sadrži mnogo sastojaka koji čine da biljka bude zdrava. U njoj se nalazi fosfor koji utiče na cvjetove biljke, dok kalijum biljkama pomaže u razvoju i rastu a kalcijum ih čini jačim.

Kora se može iskoristiti kao prihrana na više načina.

Sve što vi treba da uradite je da koru od banane stavite u litar vode kako bi ona otpustila sve korisne sastojke.

Ovako pripremljenu prihranu ostavite tri dana na sobnoj temperaturi i s vremena na vrijeme promućkajte flašu. Poslije tri dana prihranu procijedite, piše Krstarica.

Voda će da dobije braon-crnu boju i biće puna minerala neophodnih za rast biljaka. Sa ovom prihranom biljke se mogu zalijevati jednom nedjeljno, a vi ćete vrlo brzo uočiti promenu na listu i stablu.

Drugi vid prihrane podrazumijeva da isjeckate koru na manje komade i zakopate u zemlju pored biljke. Kora banane će se polako razgrađivati i zemljište će se obogatiti mineralima koje su neophodni za rast biljke.

PREUZETO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.