Doktor Ademi: Ne proglašavajte nas herojima samo nas slušajte i poštujte naše savjete

Doktor Arjan Ademi pozvao je građane koji sumnjaju da postoji koronavirus da otvoreno pogledaju sa čime se zdravstveni radnici suočavaju 24 sata dnevno.

Ademi je putem statusa na Fejsbuku pokazao izazove sa kojima su suočeni da bi spasili živote.

“Vi koji ne verujete dođite kad god želite, 24 sata, sedam dana u nedelji u belim mantilima da se suočite sa kovid-19. Mi nastavljamo satima, bez odmora i sna, bez hleba i vode, daleko od porodica i čežnje za njima, daleko od zagrljaja dece i ne razmišljajući o riziku za sebe i naše najmilije koji nas čekaju kod kuće”, napisao je on.

Mi koji imamo slomljenu dušu i suze u očima (jer smo i mi od mesa i krvi) kada izgubimo pacijenta sa kojim smo već vezani, da svaki dan delimo osmeh i radost sa onima bolesnici koji se oporavljaju, da svaki dan članovima porodice dajemo informacije o teškom stanju njihovih najmilijih i da smo sa žaljenjem često dužni da članovima porodice saopštavamo tužne vesti o gubitku svojih najmilijih, mi znamo da razgovaramo sa vama i pokažem vam kako je to.

A vi koji još uvek niste u mogućnosti da se uverite, dođite da vidite borbu između života i smrti, dođite tamo gde su suze radosti i bola na jednom mestu, i ubedićete se da bi trebalo da ćutite i da razmišljate ako vam je ostalo malo savesti.

“Dragi naši, ne proglašavajte nas herojima jer nije vreme i ne tražimo tako nešto, samo nas slušajte i poštujte naše savete i pozive na brigu i oprez. Nećemo stati do kraja, uz Božju pomoć uspećemo i ovog puta”, napisao je Ademi na Fejsbuku.

 

(Kosovo Online)

Zadnje iz rubrike VIJESTI

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook