Domaće maske protiv bubuljica

Napravljena od prirodnih sastojaka, pakovanja (maske) za lice protiv bubuljica veoma je jednostavno napraviti i koristiti, a vrlo brzo daju rezultate. Isprobajte neke od njih.

Šargarepa: Bogate vitaminom A, šargarepe su odlične za smanjenje ožiljaka nastalih od akni i uklanjanje crvenila. Veliku šargarepu prvo isijecite na veće komade, pa je izmiksajte u blenderu dok ne dobijete homogenu smjesu.

Možete da dodate i malo brašna ako procijenite da nije dovoljno gusta da biste je nanijeli na lice. Premažite lice, a naročito inficirana područja, i ostavite da djeluje barem 10 minuta. Isperite mlakom vodom i nježno posušite kožu.

Za postizanje boljih rezultata ovo pakovanje stavljajte svakodnevno.

Jogurt: Pomiješajte 4 kašike jogurta sa 2 kašike brašna i nanesite smjesu na prethodno oprano lice. Poslije 15 minuta umijte se hladnom vodom. Ovo pakovanje, koje se pokazalo dobrim u liječenju bubuljica, istovremeno hrani kožu i pomaže pri otklanjanju mrtvih ćelija.

Jabuke i med za suvu kožu: Ovu masku je takođe veoma jednostavno napraviti. Dovoljno je da izrendate pola jabuke i pomiješate je sa 4 kašike meda. Pakovanje je idealno za dnevnu upotrebu. Držite ga 15 minuta pa isperite mlakom vodom.

Soda bikarbona: Pomiješajte sodu bikarbonu sa onoliko vode koliko je potrebno da smjesa ne bude ni rijetka ni previše gusta za nanošenje. Namažite njome očišćeno lice i sačekajte da se potpuno osuši prije nego što je isperete toplom vodom. Kao većina sredstva protiv bubuljica, i ovo se nanosi svakoga dana, ali kožu nećete iziritirati ako ga budete upotrebljavali 3-4 puta nedjeljno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.