“Donijela mi svekrva kafu da popijemo”

Udala sam se za dečka koji je 6 godina mlađi od mene, on 23 a ja 29.Stvarno ga volim, i on mene i najveći strah mi je bio da će me njegova porodica mrziti i da će mi zagorčavati život.

I tako zamoli on mene da zbog običaja (Hercegovac je) kad se vjenčamo budemo u njegovoj rodnoj kući 2 dana prije nego odemo na medeni mjesec da bi gosti koji dolaze i njegova dalja familija me mogli upoznati.

I tako dolazi prva tura gostiju, trebam ja da kafu napravim, kaže svekrva neka ja ću, ti sjedi sa gostima, svi u čudu gledaju.

Meni se sve okrenulo jer ja kafu ne pijem i nikako je smisliti ne mogu, a kad to kažem pred svim tim tetkama i amidžama ima da budem ko crna ovca u familiji.

I donijela svekrva kafu, a meni posebno nasula. Ja sve kontam otrovat će me žena, gotova sam. Hajd vidim svi gledaju i ja otpijem gutljaj.Kad sam popila …

Foto: IlustracijaNASTAVAKI donijela svekrva kafu, a meni posebno nasula. Ja sve kontam otrovat će me žena, gotova sam.

Hajd vidim svi gledaju i ja otpijem gutljaj.Kad sam popila gutljaj vidim nije kafa nego nesquik pogledam u nju, ona se nasmije i kaže mi snaho nadam se da je dovoljno slatka Volim svoju svekrvu :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.