Donna Ares “spržila” rak: Još dva zračenja i počinje jedan sasvim novi život!

Donna Ares i njen vjerenik Džavid Ljubovci prije nekoliko mjeseci su i zvanično promijenili adresu stanovanja. Onu iz Bihaća zamijenili su novom u Sarajevu -piše Express.

Danas žive u iznajmljenom stanu, do nekih boljih vremena kada ovo dvoje vrsnih muzičara namjerava kupiti neku nekretninu u bh. prijestolnici.

Ona se već skoro godinu dana lavovski bori sa karcinomom. Navršit će se godina dana kako je počela s liječenjem. Malo ko bi, komentiraju i danas mnogi, tako snažno lupio šakom o stol i rekao NE toj opakoj bolesti. Donnaje jedna od onih koja nije dozvolila da joj ta opaka bolest zaustavi život…

Ostale su još dvije sedmice liječenja. Nakon još dva zračenja, Ares će obaviti detaljan pregled kako bi se ustanovilo koliko je učinjeno. Danas se dobro osjeća, priča nam njen Džavid, jedino što joj i dalje, baš kao i na početku liječenja, problem prave „ribice” koje je i dalje „grickaju”, zbog čega ne može normalno da se kreće.

– Ona se dobro osjeća. I dalje joj te „ribice”, kako ih ona zove, prave problem. Ne može puno hodati jer ima bolove u nogama. Poslije još dva zračenja na pregledu ćemo vidjeti koliko je „spržen” karcinom. Doktori su optimistični, ali je najvažnije kako se ona odnosno pacijent osjeća. Ti neki problemi sa bolovima u nogama i otežanim kretanjem bit će prisutni, kako su nam ljekari rekli, bar godinu dana nakon završetka liječenja – priča Ljubovci.

Ares demantira da se oprostila od estrade. To nije tačno, naglašava ona.

– Opet ćemo svirati ali samo velike koncerte. Nastupe poput onih u diskotekama, klubovima… više neću raditi. Ne da ne bih željela već jednostavno bolest mi ne dozvoljava da budem u zadimljenim prostorijama, da se puno zamaram… To vrijeme je iza mene. Bit će i novih pjesama, i koncerata… – priča Donna.

A, prvi veliki koncert uslijedit će nakon što završi sa detaljnim pregledom nakon posljednjeg zračenja.

– Zdravlje na prvom mjestu pa sve ostalo. Interesovanja ima, ali tek onda kada budem sigurna da to sa zdravstvene strane mogu realizirati, penjem se na binu – priča ona.

„Soba za nikoga” ide u štampu, promocija u oktobru

Njena knjiga „Soba za nikoga” već je završena. Sve je premno za štampu, a poslije toga i promociju koju će organizirati u oktobru, na godišnjicu od početka njenog liječenja.

– Bit će to velika, nesvakidašnja promocija knjige. Napravit ćemo nešto potpuno drugačije. Donna će je učiniti drugačijom i tako što će svirati na klaviru.

Pripremamo još nekoliko iznenađenja. Imat ćemo brojne goste iz cijelog regiona. Knjiga je jako poučna i vjerujemo da će mnogima pomoći, posebno onima koji boluju od iste bolesti kao i Donna, da na drugačiji način gledaju na sve što se dešava s njima, oko njih… – priča Ljubovci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.