Drama u Holandiji: Amiru ubio ljubomorni muž, a zatim…

Prema riječima prvog komšije, riječ je porodičnoj drami a žena se bojala da će joj djeca biti oteta nakon razvoda zbog čega je policija već jednom dolazila na njihova vrata. I pored nastojanja medija, policija ne želi još uvijek otkriti ime žrtve jer o tome prvo moraju biti informirani članovi familije, kako je rečeno.

U međuvremenu policijski službenici iz Den Haga otkrili su auto u kojem je pronađen muškarac s prostrijelnom ranom u glavi, a ono što je najviše izazvalo spekulacija i zaintrigiralo bh. građane u Holandiji, je podatak da je auto imalo diplomatske tablice što upućuje na moguće bh.državljane iz neke od diplomatskih misija BiH u Den Hagu. 

Ubistvo je zaprepastilo bh.zajednicu u zemlji tulipana, a ambasador Ahmet Halilović je negirao mogućnost da je riječ o nekome od osoblja Ambasade BiH u Den Hagu i diplomatskih misija naše zemlje u glavnom gradu Holandije.

“Tačno je da je korišteno auto s diplomatskim tablicama i u pitanju je državljanka Bosne i Hercegovine koja je radila u Međunarodnom sudu za Libanon”, kratko je za Dnevni avaz izjavio ambasador Halilović uz dodatak da zvanično Ambasada BiH u Den Hagu još nikakav zahtjev nije dobila od holandske policije pošto je riječ o državljanki BiH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.