Drama u Zagrebu: Slovenija “srušila” prvaka Evrope, sudije poklonile bod Nijemcima!

Rukometna reprezentacija Španije ostvarila je pobjedu u susretu 2. kola Evropskog prvenstva koje se igra u Hrvatskoj, dok su Njemačka i Slovenija remizirale.

Furija je u Varaždinu, teže od očekivanog, savladala Mađarsku sa 27:25, dok su sudije u Zagrebu spasile Njemačku, aktuelnog prvaka Evrope protiv Slovenije.

Susret je završen rezultatom 25:25, iako su Slovencima imali pobjedu u rukama. No, bez trijumfa su ostali zbog diskutabilne sudijske odluke.

Prava drama dogodila su u posljednjim sekunadama utakmice. Sudije su pregledavale snimak pobjedonosnog gola Janca, a nakon pet minuta priznali su pogodak Slovencima.

Međutim, Blagotinšeku su pokazali crveni karton, što je bio automatski sedmerac za Njemačku, a Reichmann je pogodio za 25:25.

Miha Zarabec sa pet golova bio je prvo ime Slovenaca, a Blagotinšek i Mačkovšek su dodali po četiri. Kod Njemačke najbolji je bio Gensheimer sa sedam golova.

Špance su do pobjede predvodili Arino, Figueras, Dujshebaev i Rivera, koji su postigli po četiri gola, dok su kod Mađara bolji od ostalih bili Banhidi (šest golova) i Balagoh (4).

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana