DS strateški partner SDA

On je rekao da će SDA u budućoj vladi znanjem i iskustvom pomoći u rješavanju svih ekonomskih razvojnih programa i projekata u nerazvijenim općinama.

Ugljanin je u intervjuu Novostima” istakao da je interes Bošnjaka i Sandžaka da Srbija uđe u EU, i da će podrška njegove stranke biti usmjerena u tom strateškom pravcu.

Pored strateškog partnera DS, ostajemo otvoreni za suradnju sa svim političkim strankama koje objektivno mogu utjecati na održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i ravnomjerni regionalni razvoj koji je i ustavna kategorija“, kazao je Ugljanin.

Najjača smo bošnjačka stranka, ovlaštena da se bavi pitanjima i položajem Bošnjaka u Srbiji. Već 22 godine smo čvrst oslonac demokraciji i demokratskim snagama. Svoj veliki, često i odlučujući doprinos davali smo demokratskim promjenama u ovoj zemlji. Zahvaljujući glasovima naša dva zastupnika u Skupštini Srbije, formirana je i ova proeuropska demokratska skupštinska većina i Vlada. Dobivanje statusa kandidata Srbije za ulazak u EU govori nam da smo donijeli dobru odluku , rekao je Ugljanin.

Na pitanje koja je predizborna ponuda njegove stranke, Ugljanin je rekao:

Održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, financiranje razvojnih projekata iz fondova Vlade Srbije i EU za svih 46 nerazvijenih općina.

Građanima Sandžaka nudimo ekonomski program i realna obećanja: autoput kroz Sandžak, obnova regionalnih puteva od Novog Pazara ka Sjenici i od Novog Pazara ka Tutinu, industrijska zona u Ljeskovi kod Tutina, aerodromi u Lađevcima i Sjenici, samo su dio. Realizacijom ovih infrastrukturnih projekata omogućit će se bolja komunikacija naših proizvođača s otvorenim tržištima Rusije i Turske , zaključio je Ugljanin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.