Dva kadeta poginula tokom vojne vježbe

kadetipoginuli 3

U eksploziji zaostale granate jutros su poginula dva, dok je seda kadeta Vojne akademije u Beogradu povrijeđeno. Eksplozija se dogodila tokom vježbe na vojnom poligonu Pasuljanske livade, kod Ćuprije, u središnjem dijelu Srbije.

“Na vojnom poligonu Pasuljanske livade jutros u 9,05 sati došlo je do eksplozije zaostale granate kalibra 30 milimetara, koju je pronašao jedan od kadeta. Tom prilikom stradalo je dvoje kadeta, dvoje je teže povrijeđeno, dok je petoro zadobilo lakše tjelesne povrede”, saopštilo je Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Iz Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane potvrđeno je da su poginuli kadet i kadetkinja, a da među povrijeđenima ima pet kadetkinja.

Nesreća se dogodila kada su kadeti četvrte godine, na završnoj vežbi bez bojne municije “Diplomac 2012”, naišli na zaostalu granatu.

Srbijanski mediji prenose da su teško ranjeni akademci zadobili povrede glave i grudnog koša i nalaze su u šok sobi Opšte bolnice u Ćupriji i da se očekuje transport helikopterom svih povrijeđenih na Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.