Toyota predstavila Camatte – auto koji mogu voziti i djeca (VIDEO)

toyota camatte 0 0 468X10000

Japanski proizvođač automobila Toyota na ovogodišnjem sajmu igračaka u Tokiju predstavila je koncept Camatte koji izgleda kao igračka, ali je to pravi automobil samo što cilja na najmlađe putnike.
Koncept Camatte zanimljiv je jer sadrži niz dijelova koje je moguće zamijeniti kao što su karoserijski paneli, pa se vozilu lako može zamijeniti boja, a dijelom i izgled.

Camatte ima tri sjedala. Vozač je smješten sprijeda u sredini, a iza su još dva sjedala za putnike. Prema objašnjenju iz Toyote, ovaj dizajn napravljen je kako bi se olakšala komunikacija između roditelja za volanom i djece iza u drugom redu.

Štoviše, Camatte također ima i podesive papučice. Dijete na taj način može polako razvijati svoju vještinu vožnje dok se roditelj brine u stvarima kao što je krajnja kontrola nad vozilom i kočenje.

Nažalost, iako je Camatte pravi pravcati automobil Toyota ga neće uvesti u proizvodnju. Ovo je zasada samo koncept, a da se kojim slučajem Toyota odlučila da ga počne proizvoditi, taj potez bio bi ravan reinkarnaciji Volkswagenova vojnog vozila Kubelwagen u moderno doba na kojega Camatte jako podsjeća.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.