Dvogodišnjak ustao iz groba zatražio čašu vode i ponovo umro

beba-u-kovceguTragična priča stiže iz Brazila gdje je dvogodišnji  Kelvin Santos ustao iz svog groba zatražio malo vode, ponovo legao i umro.

Mali Kelvin je prošlog petka primljen u bolnicu sa upalom pluća, ali mu je tokom liječenja stalo srce tako da je proglašen mrtvim. Bolničko osoblje je tijelo malog dječaka familiji predalo u plastičnoj vreći.

Međutim, prema tvrdnjama familije, dečak je samo sat prije svoje sahrane, koja je trebala da se održi u subotu, pridigao iz kovčega i kazao: “Tata, mogu li dobiti malo vode?“.

“Svi smo počeli da vrištimo, nismo mogli da verujemo šta vidimo. Mislili smo kako se dogodilo čudo jer je naš dječak oživeo. A zatim je Kelvin ponovno legao, baš kao i prije, Nismo mogli da ga probudimo, ponovno je bio mrtav“, kazao je dečakov otac Antonio Santos, prenosi Global Grind.

Otac je zatim dečaka brzo odvezao u bolnicu, gdje su ljekari pregledali tijelo, ali nije bilo znakova života. “Uveravali su me kako je stvarno mrtav i nisu mogli da mi daju nikakvo objašnjenje za ono što smo videli i čuli“, kaže Antonio.

Familija je odlučila još malo da odloži sahranu ne bi li se dječak možda ponovo probudio, ali su ga na kraju dana ipak sahranili na lokalnom groblju. Uvjeren da je njegov sin bio žrtva ljekarskog nemara, Santos je čitav slučaj prijavio policiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.