Šešelj odbio da ga Ljajić posjeti

Predsjednik Nacionalnog savjeta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić razgovarao je u Hagu sa predsjednikom Tribunala Teodorom Meronom, glavnim tužiocem i sekretarom o zdravstvenom stanju lidera SRS Vojislava Šešelja. Ljajić, međutim, nije dobio detaljnije informacije o stanju haškog optuženika, niti je Šešelj, koji se nalazi u bolnici, pristao da se sa njim sastane.
Predstavnici Tribunala prenijeli su Ljajiću da, bez saglasnosti Vojislava Šešelja, ne mogu da mu saopće zbog čega je optuženik već pet dana u bolnici.
“Predstavnici Tribunala nisu mogli da nam detaljno daju informacije o zdravstvenom stanju osim što su rekli da je njegovo zdravstveno stanje stabilno, da je u petak prebačen u tu bolnicu i da su ispitivanja u toku”, rekao je Rasim Ljajić.
Iako je, kako je rekao, htio da posjeti Šešelja u bolnici, susreta nije bilo pošto je lider radikala to odbio.
“Šešelj nije želio da razgovara s obzirom na njegov principijelni stav da ne želi da prima nikog od predstavnika vlasti u Srbiji, napominjući da to nije nikakva lična reakcija prema meni, već njegovo stanovište koje ima od kada boravi u Hagu”, rekao je Ljajić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.