FEDERER JE KONAČNO ODLUČIO: Da li je sve gotovo?

Što se tiče penzije za 38-godišnjaka, ta odluka još nije donesena.

“O tome razmišljam samo kada me pitaju koliko ću još igrati. Ni ja to ne znam, i mene zanima. Ono što znam je da je posljednjih 20, 25 godina proletjelo brzinom svjetlosti”, izjavio je Federer za švajcarski “Tages Anzeiger” i prisketio se ranijih dana.

“Kada sam imao 14 bio sam na Oranž boulu, Svjetskom prvenstvu za juniore. Igralo se ove nedjelje i igrao je Tonijev (Godsik) sin. To me je navelo da se prisjetim kada sam ima 14 godina. Sada sjedim ovdje sa 38 i pitam se: Da li je sve gotovo? Ako jeste, sve se desilo tako brzo… Ali, o tome je i lijepo razmišljati”.

Federer kaže da se dobro zabavio tokom dvodecenijske karijere.

“Kaže se da vrijeme brzo leti kad se dobro provodiš i tako je bilo i za mene. Proveo sam neke sjajne godine u teniskom cirkusu. Poslije svega ću proživjeti neke lijepe stvari, ali je jasno da će mi nedostajati Tur, teniska porodica…”, dodao je Švajcarac.

Trenutno treći teniser planete ističe da ne odbija penziju na silu.

“Ne želim da ramzišljanje o tome odstranim od sebe. To je dio mene, to je realnost. Zbog toga i osjećam zahvalnost zbog svega što sam doživio i to mi može biti i motivacija. Može da me ohrabri da uradim neke stvari drugačije kako bih se kasnije povukao. Veoma je bitno suočiti se s vašim strahovima”, zaključio je Rodžer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.