Federer: Stop mobilnim telefonima

Drugi teniser svijeta shvata zabavnu i smiješnu stranu toga što igrači na terenu vade mobilne telefone, ali je upozorio da bi to moglo da ugrozi integritet sporta.

Ukrajinac Sergij Stahovski telefonom je slikao detalj terena poslije sporne odluke linijskog sudije u meču koji je izgubio od Rišara Gaskea u prvom kolu.

Francuz Gael Monfis je telefon iskoristio da bi snimao kako publika na terenu Filip Šartije izvodi “meksički talas” tokom meča drugog kola, koji je dobio protiv Ernestsa Gubilsa jučer.

Roger Federer, međutim, misli da mobilni telefoni mogu da izazovu probleme za sport.

“To se dešavalo ranije, a dešavaće se sve češće. Ne bih bio iznenađen da zbog toga ponovo promijene pravila. Mislim da će kazne biti mnogo oštrije ako se to bude radilo. Mislim da je prilično smiješno. Problem je što bi očigledno moglo da bude treniranja preko ovih uređaja”, rekao je Federer u Parizu.

Osvajač 17 grand slam titula iznio je primjer kako bi to moglo da se izvede.

“To bi vjerovatno bilo lako. Odete u toalet i tamo ga negdje sakrijete. Samo kažem da je sve moguće. Morate da se nadate da će ih igrači koristiti da bi se zabavili, a ne na način koji pokazuje nepoštovanje”, rekao je Federer.

Stahovski je 101. teniser svijeta. On je na svoj Twitter profil postavio fotografiju odluke za koju tvrdi da je sporna.

“Samo me je nešto zasvrbjelo da to uradim, to je bilo spontano. Ali, nisam u pravu. Pravila kažu da ne smijem to da radim. Lijepo sam razgovarao sa sudijom i to je bila više šala. Nadam se da ljudi neće pogrešno suditi o meni na osnovu ovoga”, rekao je Stahovski.

Monfis je rekao da je pitao glavnog sudiju da li smije da snima publiku koja je pravila talase nakon što je poveo sa 2:1 u setovima i da je dobio dozvolu.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana