Gazeta Ekspres: Pompeo i Grenel odbijaju sastanak sa Kurtijem, niko od zvaničnika SAD neće sa njim razgovarati dok ne ukine takse

Svojim nedavnim izjavama o dva sporazuma postignuta sa Srbijom, uz insistiranje na taksama ili reciprocitetu premijer Kosova Aljbin Kurti krenuo je u direktne konfrontacije sa SAD, piše Gazeta Ekspres.

Izvori tog prištinskog dnevnika sa Minhenske konferencije govore o tome kako je Kurti zatvorio vrata glavnim kosovskim saveznicima, jer su američki državni sekretar Majk Pompeo i specijalni izaslanik Ričard Grenel odbili da se vide sa njim.

Štaviše, izvori Gazete Ekspres navode da se nijedan visoki američki zvaničnik neće sastati sa Kurtijem bez ukidanja takse na srpsku robu.

Isti izvori su rekli su da su za Vašington neprihvatljivi Kurtijevi produženi stavovi o taksama i odbacivanje dva sporazuma postignuta sa Srbijom.

Gazeta Ekspres piše da je Kurti juče zatražio da se sastane sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom i ambasadorom Ričardom Grenelom, ali njihov odgovor je bio negativan.

“Ne.Toliko.“, rekao je izvor prištinskog dnevnika i dodali da “niko ne može narušiti proces dijaloga.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana