Gazeta Ekspres: Thaçi još nije počeo da otplaćuje novu kuću

Predsednik Kosova Hašim Tači nije uplatio 237.000 evra za novu kuću, jer još nije postignut dogovor o kreditu, pa je rok produžen od 30. novembra ove godine, pokazao je izveštaj o imovinskom stanju, koji je objavila kosovska Agencija za borbu protiv korupcije, prenosi Gazeta Ekspres.

Pored te, Tači je prijavio još jednu kuću u vrednosti od 80.000 evra, koja je u zajedničkom vlasništvu i predstavlja porodično nasledstvo.

Sem toga poseduje i poljoprivredno zemljište, čija je vrednost procenjena na 180.000 evra.

Kada je u pitanju pokretna imovina njegove porodice, supruga Lumnie Tači poseduje automobil u vrednosti od 19.000 evra, koji je kupljen prodajom prethodnog automobila i na kredit.

Gotovog novca na računima, predsednik Kosova, ima u iznosu od 1.194 evra, dok njegova supruga na računu ima 2.141 evra, a sin 7.735 evra.

Tači nema finansijkih obaveza prema bankama, a njegova supruga ima kredit od 10.000 evra, koji će otplatiti do 26. novembra.

U izveštaju agencije se navodi, da Tačijev godišnji prihod iznosi oko 40.000 evra, i to je iznos plate koju prima kao predsednik, dok je oko 7.000 evra Tači prijavio kao „džeparac“, piše Gazeta Ekspres.

(Kosovo Online)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana