Glavni odbor LDK podržao prijedlog – Avdullah Hoti kandidat za premijera

Glavni odbor DSK danas je velikom većinom izglasao da kandidat te stranke za premijera Kosova bude Avdulah Hoti, piše Koha.

Taj list prenosi i pismo lidera DSK Ise Mustafe koji je izneo podatak da je od 124 člana tog stranačkog tela, 117 glasalo, od kojih je 115 bilo za, dok je dvoje bilo protiv.

“Na osnovu toga, kao predsednik DSK smatram da je Glavni odbor odlučio da Avdulah Hoti bude predložen za kandidata za premijera”, naveo je Mustafa.

Pre nekoliko dana prersdnik Kosova Hašim Tači uputio je pismo lideru Samoopredeljenja Aljbinu Kurtiju u kojem ga je obavestio da je izgubio pravo da predloži mandatara jer duže vreme nije izneo ime ko bi to mogao da bude, a odmah zatim su i usledile konsultacije Tačija sa parlamentarnim strankama.

Tači je tada rekao da će mandat imati ona stranka koja bude iznela uverenje da će imati potrebnu većinu u parlamentu za predlov izglasavanje premijera, a zatim je DSK izašla sa stavom da će valdu formirati uz ABK, NISMA i manjinskim strankama. Prersdništvo DSK je dobnelo odluku da njen mandatar bude Hoti što je danas potvrdio i Glavni odbor stranke.

Sudeći po pisanju medija moglo bi se očekivati da sednica Skupštine, na kojoj bi se glasalo o Hotijevom kabinetu, bude održana sledeće sedmice.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.