GOTOVO SVI GA PIJU SVAKODNEVNO, uništava crijeva, izaziva moždane i srčane udare!

U današnjem svijetu zdrav način života postaje sve popularniji i sve više ljudi se pridružuje zdravstvenom kampu.

Međutim, bolesti i drugi zdravstveni problemi se ne smanjuju, dapače, sve više čujemo o ljudima koji ne jedu i piju štetne stvari, bave se sportom, žive zdravim životom, a umiru mladi, ili moraju živjeti s maloljetnicima ili velikim zdravstvenih problema svaki dan.

U vezi sa životnim stilom koji vodi računa o zdravlju, jedna od najvažnijih stvari koja mnogima pada na pamet je da ne piju slatke napitke, već biraju samo bez šećera ili zaslađene umjesto slatkih pića.

 

Međutim, Journal of General Internal Medicine nedavno je objavio studiju koja skreće pažnju na novu opasnost povezanu s umjetno zaslađenim bezalkoholnim pićima.

U desetogodišnjem periodu pregledano je više od 2.500 ljudi, koji su bili znatiželjni da vide kako se mijenja njihova sklonost ka moždanom udaru i vaskularnim problemima, jer oboljeli nisu pili ili su pili samo zaslađena bezalkoholna pića.
Stručnjaci su došli do iznenađujućih rezultata, jer su oni koji su konzumirali pića aromatizirana umjetnim zaslađivačima imali povećan rizik od razvoja moždanog krvarenja, srčanog udara i vaskularnih bolesti.

Rezultati istraživanja nisu pokazali da konzumacija slatkih pića ima blagotvoran učinak na organizam, ali da su sve vrste bezalkoholnih pića, bilo zašećerene ili umjetno zaslađene, štetne.

“Pijenje bilo kojeg gaziranog pića može uzrokovati iritaciju želuca, nadimanje i žgaravicu”

kaže dijetetičarka Amanda Wahlstedt.

Naravno, svako ima svoju odluku o svom zdravlju, ali ne škodi saznanje da ljudsko tijelo ima veliku potrebu za tekućinom, koja bi u idealnom slučaju trebala biti voda.
Stručnjaci traže da se trudimo da zadržimo meru u oblasti gaziranih bezalkoholnih pića i da ne pokušavamo da nadoknadimo preporučeni dnevni unos od 1,5-2 litre tečnosti u organizam.

preuzeto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.