Greškom zaključan u mentalnoj instituciji 38 godina

Ironija je da, uprkos činjenici da je greškom bio zatvoren skoro 40 godina, on sada ne želi da ode iz bolnice jer je nesposoban za samostalan život.

Njemački sajt Focus, piše da je on zatvoren kada je imao 18 godina, a danas ima 56, kada mu je data pogrešna dijagnoza i kada je kategorisan kao opasnost za okolinu.

Poslat je u kliniku Vorstin gdje je poslije više od 30 godina ustanovljeno da ima Turetov sindrom sa kojim bi uz odgovarajuće lijekove mogao da živi samostalno.

Omogućena mu je kompenzacija za počinjenu grešku, mešutim život u mentalnoj instituciji ga je toliko onesposobio za samostalnu život da je odlučio da provede ostatak života tamo.

Doktori koji ga vode u Vorstin bolnici rekli su za Fokus: “Ovo je tragično. Nikada nije trebalo da završi ovdje a sada kada može da ode, on to više nije u stanju”. Doktori su njegov slučaj opisali kao jedinstven.

Cio tok nepravde koja je počinjena ovom čovjeku, nije jasan, obzirom na to da bolnica njegov karton drži zaključan. Čak ni njegov advokat nije dobio pristup ovim podacima.

Kada ga je advokat posjetio u bolnici, bio je u očajnom stanju. Bio je neokupan i potpuno zapušten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.