HALID MUSLIMOVIĆ OSTAJE BEZ HOTELA: Pjevaču prodaju imovinu zbog dugova

Pjevač Halid Muslimović, koji skoro 30 godina odbija da Erminu Elezoviću isplati 32.000 eura, uspio je dva puta da izbjegne prinudnu aukcijsku prodaju svoje imovine.

Čovjek kojeg je Halid prevario tako što mu je uzeo novac za snimanje albuma koji nikada nije objavio, na pravdu i obeštećenje čeka još od 1990. godine.

I pored odluke Apelacionog suda u Kragujevcu, koja je pravosnažna, Muslimović ne želi da mu isplati dugovanje. Zato su nadležni organi pribjegli opciji prodaje imovine dužnika, iz koje bi se podmirili svi povjerioci, ali i to je propalo jer nije bilo zainteresovanih kupaca za Muslimovićevu imovinu u Prijedoru.
Postupak je zasad obustavljen i nije poznato koje mere će biti preduzete.

– Zemljište i poslovno-proizvodni objekat sa namenom za snimanje i proizvodnju audio i video zapisa, hotel sa tri zvezdice, salon automobila, TV studio i pomoćni prostor za kotlarnicu, a potpuno dovršeni objekti na hotelu sa prostorima koji su u funkciji (recepcija, kafe-bar, prodavnica, restoran sa kuhinjskim blokom, sanitarni čvorovi, po deset soba i jedan apartman na prvom spratu i drugom spratu), koji čine nezavisnu celinu. Vrednost nepokretnosti utvrđena je na iznos od 3.010.000 maraka (oko milion i po evra) – piše u zaključku suda iz Prijedora.

Elezović kaže da mu nije jasno zbog čega je obustavljena licitacija.

– Niko se nije pojavio kao kupac, sud je obustavio postupak. Nama je samo tako rečeno i stvarno ne znam šta više da komentarišem, bez riječi sam – kazao je on za Kurir.

Poznajući (ne)prilike u kojima se Muslimović nalazi, izvori iz njegovog okruženja rekli su da su male šanse da se on izvuče iz finansijskih problema i da ga prave teškoće tek čekaju.

– Čudno je kako je sud uopšte mogao da pokuša prodaju njegove imovine jer se skoro ništa ne vodi na Halidovo ime. Takođe, na pomenuti hotel u Prijedoru je stavljena hipoteka jer je podigao ogroman kredit, što znači da banka ima prvenstvo naplate u slučaju da dođe do prinudne prodaje. Da ne govorim o tome šta mu je sve napravila bivša ljubavnica Sonja Bašić. Ona je rješena u tome da ga uništi. Tužila ga je zbog duga od 107.000 eura, vodi se poseban krivični postupak jer ju je pretukao prošle godine, a u februaru je preko suda izdejstvovala da Muslimović sam proda svoju imovinu dok se spor o dugu ne završi. Tek s njom će imati velikih problema, a ni stare nije riješio – kazao je sagovornik.

Prvo ročište između Halida i njegove bivše ljubavnice Sonje trebalo je da bude održano 26. septembra u Banjaluci, ali je otkazano jer Bašićeva nije mogla da dođe, a novo ročište je 29. oktobra.

– Odustaću od ovoga samo ako budem mrtva! Nisam mogla da dođem jer sam imala poslovne obaveze koje se unaprijed dogovaraju. Ali sad, kad mjesec dana unaprijed znam kad je sljedeće ročište, onda prepreka nema – dolazim – poručila je Sonja, koju je Halid je pošle godine pretukao jer mu je ona tražila da vrati novac koji joj duguje.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook