Hamburg: I Bošnjaci Kosova pomažu sirijskim izbjeglicama (FOTO)


Inicijativa za pokretanje ove humanitarne akcije je potekla od džemata “HAJLA” iz Hamburga. Premda, nedavno formiran, ovaj džemat je imao prikupljanje pomoći u novcu za školu Kur'ana u Novom Pazaru, tokom maja mjeseca ove godine. Također, humanitarna akcije za sirijske izbeglice u Beogradu, koja je vrlo uspješno i profesionalno odrađena, te ova sadašnja.

Tim povodom Senad Dacić iz ovog džemata komentira: 

“Sve ove akcije su urađene i podržane i od strane humanitarnog udruženje “SANDŽAK” iz Danske, a sa kojim naš džemat “HAJLA” ima odlično izgrađene odnose, i koje ćemo in ša Allah i dalje izgrađivati i ojačavati. Sva hvala pripada milostivom Allahu, stvoritelju svih svjetova i sve što se dešava biva voljom Onoga Kojega ne hvataju drijemež ni san. Tako je Njegovom voljom, kroz angažiranje ljudi koji žele Allahovu milost i zadovoljstvo, odrađena ova humanitarna akcija a koja je uz Njegovu pomoć došla do onih kojima je bila potrebna i namjenjena. Inače, u nedjelju su već iz Danske u Hamburg pristigla materijalna i financijska sredstva. A sva ova prikupljena materijalna pomoć je u vrijednosti od preko deset hiljada eura (10.000€) a koja je već transportirana te predata u centar za prikupljanje pomoci koji je ujedino i mjesto smještaja za mnoge izbjeglice. Odaziv naroda je bio iznad očekivanog tako da je akcija trajala duže nego što je planirano.

Zato, u svoje osobno ime, i u ime džemata “HAJLA”, ali i u ime onih izbeglica koje smo svi zajedno, Allahovom voljom, obradovali i pomogli, želim zahvaliti svim donatorima, našim članovima, simpatizerima, sponzorima, kao i humanitarnom udruženju “SANDZAK” iz Danske, pa i NVO “LEJLA” sa Kosova, na ukazanom povjerenju i podršci, i molim uzvišenog Allaha da ukabuli te da sve učesnike obilato nagradi. Amin!” izražava najsrdačniju zahvalnost član šure Hajla sd, Senad Dacić iz Hamburga.

Sahit Kandić

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana