Hamza: PDK će glasati za reviziju budžeta

Demokratska partija Kosova podržaće predlog rebalansa budžeta za 2020. godinu, uprkos primedbama koje ima, izjavio je šef poslaničkog kluba te stranke Bedri Hamza, prenosi Gazeta Ekspres.

Hamza je tokom rasprave o rebalansu budžeta rekao je da će ta parlamentarna grupa sa svim primedbama koje ima, kako je rekao na loš predlog sa mnogo nedostataka glasati za i uložiće napore da se ovaj dokument ispravi između dve rasprave.

Bivši ministar finansija je takođe rekao da će podržati rebalans zbog toga što su preduzeća dovedena u blokadu u vreme pandemije, kao i zbog radnika i drugih socijalnih kategorija.

„Danas smo u situaciji da moramo birati između dva zla, glasati za rebalans budžeta sa mnogim nedostacima ili ne glasati za budžet. Mi kao Demokratska partija odlučili smo da glasamo ‘za’ u prvoj raspravi o budžetu kako bi se napravio prostor za napredak, iako je prilično teško. U nacrtu koji je predložen to će biti teško, ali potrudićemo se da ga ispravimo kako ne bismo bili blokirani improvizacijama, nedostatkom odlučivanja, političkim inatima kako bi radnici privatnog sektora, preduzeća, porodice koja žive od socijalne pomoći i druge kategorije mogle ostvariti svoja primanja” kazao je Hamza.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana