Haradinaj: Priznanje jedino nerješeno pitanje sa Srbijom

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je komentarišući pisanje medija da će na Prištinu i Beograd biti pritisaka EU da do oktobra zaključe Sveobuhvatni sporazum, rekao da ne bi trebalo uzimati za istinu ono što se piše u medijima, jer su takvi naslovi na neki način normalni za ovako velike događaje kakav je Berlinski samit. Govoreći o odlaganju kandidature predstavnika Srpske liste za predsednike opština na severu, Haradinaj je rekao da zabrinjava situacija da neko ko predloži sam sebe dobije poverenje naroda, a onda u isto vreme, kako kaže, najavljuje ostavku.

Premijer Kosova je na konferenciji za novinare, nakon sednice Vlade, izjavio da je važno što će se u Berlinu naći i Kosovo i Srbija gde će, kako je naveo, moći da predstave svoje ciljeve.

“Imamo jedno nerešeno pitanje sa Srbijom i to je priznanje, nemamo drugih pitanja da rešimo i nismo zainteresovani za nešto drugo. Ako je Srbija spremna možemo, ako ne ne vidim ništa drugo”, dodao je Haradinaj.

Šef kosovske Vlade je rekao da je pratio situaciju u Centralnoj izbornoj komisiji oko odlaganja kandidature predstavnika Srpske liste za predsednike opština na severu. Zabrinjava situacija da neko ko predloži sam sebe dobije poverenje naroda, a onda u isto vreme najavljuje ostavku, poručio je premijer Kosova.

“To zabrinjava i to je protivzakonito i protivustavno. Mi smo čuli da je predsednik Srbije jednom to najavio. Ne mislim da je to dobar pravac za buduću situaciju na izborima. Najbolje bi bilo da ovi kandidati ipak dobiju mogućnost da se kandidiuju, pa narod neka glasa, ali onda da poštuju to poverenje koje su dobili i služe građanima”, zaključio je Haradinaj.

Pre konferencije za medije Vlada Ramuša Haradinaja je prihvatila incijativu MUP-a o potpisivanju međunarodnih sporazuma sa Crnom Gorom, Francuskom i Švajcarskom o uzajamnom priznavanju vozačkih dozvola. Na sednici Vlade premijer Haradinaj se zahvalio svim kosovskim institucijama koje su se angažovale na povratak kosovskih građana iz Sirije, naglasivši da je Kosovo deo međunarodne koalicije za borbu protiv terorizma i nastaviće da doprinosi tome.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana