Hashim Thaçi: Ovih dana pamtimo prošlost, ali gledamo i u budućnost

Povodom 20 godina od završetka ratnih sukoba, predsednik Kosova Hašim Tači posetio je pripadnike Bezbednosnih snaga Kosova. On je nakon smotre rekao da su ove snage “spremne da zaštite svakog građanina Kosova u svim delovima Kosova”.

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je obraćajući se pripadnicima Kosovskih bezbednosnih snaga da se, kako je rekao, ovih dana obeležava “20 godina slobode i mira”.

“Obeležavamo 20. godišnjicu povratka milion građana Kosova u njihove domove, rekonstrukciju naših života i kuća, zatvaranje poglavlja tragedija i patnji, te otvaranje poglavlja nade i posvećenosti boljem životu”, rekao je predsednik Tači.

Kosovski predsednik je rekao da su Kosovske bezbednosne snage nastale na želji za slobodom i spremnošću da zaštite svakog građanina Kosova.“Danas su Kosovske bezbednosne snage profesionalna vojska po NATO standardima, multietničke snage koje na najbolji način odražavaju Kosovo koje smo zajedno izgradili. Ovih dana pamtimo prošlost, ali gledamo i u budućnost“, dodao je Tači.

Interes Kosova su dobrosusedski odnosi sa svim državama regiona.

“Izgradili smo dobre odnose sa našim susedima, sa Albanijom, Crnom Gorom i sa Severnom Makedonijom. Radimo na mirnim, konačnim, inkluzivnim, pravno obavezujućim sporazumom sa Srbijom. Želimo da zatvorimo poglavlja sukoba i tragedije i otvorimo poglavlje novog veka, život u slobodi, jednakosti, razvoju i prosperitetu“, zaključio je Tači.

Predsednik Kosova je govorio i o planovima za budućnost, a to su članstvo u NATO-u, Evropskoj uniji i Ujedinjenim nacijama.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana