Hoće li biti direktnih sučeljavanja kandidata za premijera u kampanji?

U istoriji kosovskih izbora, kandidati za premijera nikada se nisu suočili direktno jedni s drugima u kampanji, iako se većina njih izjašnjava da su spremni za konfrontaciju, piše Zeri.

Pojedini od lidera su čak dali i svoje ideje o tome kako bi mogla biti organizovana njihova debata, međutim, mitinzi i javni nastupi su za sada jedina mesta gde se šalju poruke rivalima.

Kandidat inicijative iz koalicije Inicijativa NISMA – Alijansa za novo Kosovo, Fatmir Ljimaj, tokom skupa u Kačaniku u subotu rekao je da želi da se suoči sa ostala četiri kandidata i kaže da bi „pružio ruku najboljima“.

On je takvu spremnost pokazao i u postu na fejsbuku, rekavši da će se suočiti sa svakim kandidatom ponaosob i da je za zajedničku raspravu.

“Kandidati za premijera duguju građanima da im kažu zašto treba da budu izglasani. Spreman sam, pojedinačno ili u zajedničkoj raspravi, da se suočim sa svakim od njih“, napisao je Ljimaj.

Ramuš Haradinaj takođe je izjavio pre nedelju dana na televiziji da je spreman za suočavanje sa svojim protivnicima Vjosom Osmani, Kadrijem Veseljijem, Fatmirom Ljimajem i Aljbinom Kurtijem.

Haradinaj kaže da bi rasprava trebalo da bude otvorena za sve velike medijske kuće u zemlji.

“Dobro bi bilo da četiri ili pet kosovskih medija zajedno organizuju debatu jer je nemoguće ići od jednih do drugih. Bilo bi dobro imati takvu debatu među kandidatima za premijera Kosova“, izjavio je Haradinaj.

Čak je i jedina kandidatkinja, Vjosa Osmani iz DSK-a, tokom govora u Prizrenu pozvala suparnike nominovane za šefa vlade.

O ovome se za sada nisu izjasnili kandidat DPK za premijera Kadri Veselji i Aljbin Kurti iz Samoopredeljenja.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana