Hrvatska vlada zabranila skup evropskih ultradesničara

“Oni koji pozivaju na grabež teritorija mogu doći kao turisti, ali ne kao politički demonstranti, a oni koji organizuju proteste moraju znati da neće tako nešto proći. Neće se dozvoliti okupljanje onih koji pozivaju na rušenje ustavnog poretka”, rekao je on i naglasio da je obaveza svih da se takvim idejama suprotstave, prenosi Tanjug.

“Da se radi o hrvatskim strankama, ajde de, ali s obzirom na to da se radi o stranim strankama koje pozivaju na progon Srba i Roma i grabež teritorija, takve finte u Hrvatskoj neće proći”, rekao je Milanović.

Međunarodna nacionalistička konferencija, u organizaciji HČSP-a u Zagrebu je u petak trebalo da okupi predstavnike ekstremnih nacionalista iz Mađarske, Bugarske, Austrije, Francuske i Belgije, odnosno Flandrije.

HČSP-ovci i njihovi gosti u subotu je trebalo da defiluju centrom Zagreba u znak podrške osuđenim generalima Mladenu Markaču i Anti Gotovini.

Najava ultradesničarskog skupa izazvala je lavinu osuda i negodovanja u zemlji – od otkazivanja dvorana do najava antifašističkih kontramitinga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.