Hyundai Genesis Coupe

hyundaiPočetkom januara, Hyundai je na sajmu automobila u Detroitu predstavio poboljšanu verziju kupea Genesis kao model za 2012. godinu. U međuvremenu, ovaj automobil pojavio se u prodaji, a u ponudi su dvije verzije, od 274 i 348 ks.

Zahvaljujući velikoj, šestougaonoj maski hladnjaka, redizajnirani Genesis Coupe izgleda još agresivnije, ali i suvremenije od modela iz 2011, koji smo imali prilike voziti.

Na prednjem dijelu Genesisa preoblikovani su i farovi i hauba, a nova verzija ovog automobila modernizirana je ugradnjom dnevnih i stop LED svetlaâ.

Osim grafike zadnjih svjetlosnih grupa, izgled ovog dijela vozila ostao je isti.

Napredak je postignut i na planu pogonskih agregata, u čijoj konstrukciji su upotrebljene legure aluminija, tako da su motori sada lakši.

hyundai11

Osnovni 2.0 litreni turbo motor snažniji je od onog iz prethodne verzije. Ovaj agregat ranije je razvijao 214 ks, dok sada ima čak 274 ks.

Jači, 3.8 litreni V6, sa direktnim ubrizgavanjem, sada razvija 348 ks, umjesto “samo” 303 ks koliko je imao njegov prethodnik.

hyundai22

Uz njegovu pomoć, ovaj Genesis ubrzava do 100 km / h za svega 5 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 240 km / h.

Kod oba modela standardan je šestostepeni ručni mjenjač, a kao opcija u ponudi je i osmostepeni automatik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.