Indije koje izgledaju kao vukodlaci…

Hypertrichosis universalis je mutacija po kojoj ćelije zadužene za regulaciju maljavosti na dijelovima tijela gdje to nije uobičajeno ne funkcionišu.

Nesretne sestre su sindrom vukodlaka naslijedile od svog oca, a ne postoji dio njihovog tijela koji nije prekriven gustim dlakama. Sve tri sestre se bore da drže maljavost pod kontrolom koristeći razne kreme, ali se nadaju da će jednog dana moći priuštiti laserski tretman.

Uprkos teškim posljedicama sindroma, sestre se nadaju da će se jednog dana moći udati i da će ih muževi prihvatiti.

One imaju još tri kćerke koje nisu naslijedile sindrom vukodlaka. Njihova majka Anita se udala kada je imala 12 godina i pošto je bila riječ o ugovorenom braku, svog supruga nije vidjela do dana vjenčanja. Anitu su odgajali ujak i ujna i rekli su joj da će je ubiti ukoliko se ne uda za čovjeka kojeg su joj izabrali.

“Na dan vjenčanja sam ga vidjela i užasno se preplašila. Imala sam 12 godina i bila sam u šoku. Sada i moje djevojke imaju poremećaj, Savitu vraćaju s posla čim se dlake ponovo počnu pojavljivati. Mi smo iskreni prema svima i kažemo im da je to oboljenje”, rekla je nesretna majka, prenosi Daily mail.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.