Isa Mustafa: LDK protiv tehničke vlade, cilj je pun mandat

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa izjavio je večeras da ta stranka ima za cilj da nova kosovska vlada ostvari pun mandat.

Mustafa je, na konferenciji za novinare nakon sastanka Predsedništva DSK, istakao da se radi na tome da Kosovo dobije novu vladu, prenosi Koha.

Govoreći o izjavi predsednice Skupštine Kosova Vjose Osmani da bi trebalo formirati tehničku vladu, poručio je da je DSK protiv tog predloga.

“Radimo na tome da Kosovo ima novu vladu. Nova vlada će raditi sa nadom da će dogurati do kraja mandata. Ako politički subjekti i DSK tokom rada ove vlade uvide neki drugi interes zemlje, možemo razgovarati s koalicionim partnerima i drugim političkim subjektima. Zato što mi ovu vladu ne smatramo prelaznom vladom”, rekao je Mustafa.

Osmani je ocenila ranije danas da su izbori jedina opcija. “Politički, kao što sam već rekla, izbori su jedina opcija koja može da vrati legitimitet institucijama”, rekla je Osmani.

Međutim, istakla je da, sve dok se ne stvore uslovi za održavanje izbora zbog pandemije, prelazna vlada je jedini način da se spreči ekstremna polarizacija i veliki sukobi u izazovnim vremenima.

(Kosovo Online)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana