Islamska zajednica Kosova: Neprihvatljivo je dozvoliti istopolne brakove

Predsedni┼ítvo Islamske zajednice Kosova (IZK) smatra da je nacrt Gra─Ĺanskog zakonika, koji je pripremilo Ministarstvo pravde i po kome bi bili dozvoljeni istopolni brakovi, neprihvatljiv jer je u suprotnosti sa verskim principima, ljudskom prirodom i kr┼íi porodi─Źni kodeks, pi┼íe Reporteri.

“Pozivamo Ministarstvo pravde da odustane od ovog projekta i da ne prihvata inicijative koje su u suprotnosti sa su┼ítinom ┼żivota i ljudske prirode”, navode iz Islamske zajednice.

KAko dodaju, njihov cilj je zaštita verskih, tradicionalnih i nacionalnih vrednosti.

“Na┼íe dru┼ítvo nije diskriminatorsko, ali kada je re─Ź o buduc╠ünosti generacija, porodi─Źne i ljudske prirode, ne mo┼żemo ─çutati i ostati ravnodu┼íni prema ne─Źemu ┼íto ide protiv su┼ítine na┼íeg ┼żivota i protiv Bo┼żje volje”, poru─Źuju iz Predsedni┼ítva IZK.

Nagla┼íavaju da je za njih “porodica sveta i od nje zavisi kontinuitet ┼żivota i ljudske vrste na zemlji”.

“Stoga brakove istog pola ne vidimo kao deo na┼íe zajedni─Źke tradicije i svih elemenata koji ─Źine ovu naciju. Imamo odli─Źnu porodi─Źnu tradiciju i to je vrednost za na┼íe dru┼ítvo, vrednost koju ne ┼żelimo i ne moramo gubiti”, navode iz IZK.

Pozvaju i narodne predstavnike u Skup┼ítini Kosova, kako ka┼żu, bez obzira na njihovu partijsku pripadnost, da ne usvoje zakon i “uzmu u obzir zna─Źaj porodice koja je sr┼ż dru┼ítva”.

(Kosovo Online)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana

´╗┐