Italijanski košarkaš objavio potresnu fotografiju iz bolničkog kreveta: Činilo mi se da sam u ratu

Nekadašnji košarkaški reprezentativac Italije Mateo Malaventura (Matteo) završio je u bolnici zbog upale pluća uzrokovane smrtonosnim koronavirusom.

Malaventura je odlučio da iz bolničkog kreveta, sa maskom za disanje na licu, pošalje poruku svim pratiocima da se virus mora shvatiti ozbiljno. Objavio je i pomalo šokantnu fotografiju sebe prikopčanog na kisik, jer očito ima problema s disanjem.

– Pozdrav svima, u bolnici sam sa pneumonijom i priključen na kisik. Pišem ovu poruku kako bi svi ljudi bili svjesni ozbiljnosti situacije s koronavirusom. Mlad sam i nadam se oporavku, ali jučer sam bio u hitnoj i vidio sam neke nadrealne stvari. Činilo mi se da sam u ratu za samo četiri sata. Vidio sam više od 50 ljudi, sve su bile starije osobe s istim respiratornim problemima. Zahvaljujem svim doktorima i medicinskim sestrama koji rade, zaslužili su spomenik. Poruka svim ljudima vani – slijedite pravila, ovo nije igra. Nadam se da ćemo se svi uskoro vidjeti. S ljubavlju, Mateo Malaventura – napisao je italijanski košarkaš.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook