Srbijanski košarkaš umalo ubio ljude dok je vozio pijan

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Kuzmić (30) pravosnažno je osuđen na novčanu kaznu od 9.000 KM, jer je u pijanom stanju izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su, osim njega, teško povrijeđene još tri osobe, saznaju srbijanske “Novosti”.

Izrečena mu je i zabrana upravljanja vozilom “B” kategorije u trajanju od godinu dana. Presudu je izrekao Osnovni sud u Banjoj Luci nakon što je prihvatio sporazum o priznanju krivice, koji je Kuzmić sklopio sa Okružnim javnim tužilaštvom u Banjoj Luci.

Kako pišu “Novosti”, u Sudu navode da je Kuzmić priznao da se nije pridržavao saobraćajnih propisa jer je u trenutku nesreće vozio u stanju teškog pijanstva sa 2,27 promila alkohola u krvi. Vozio je neprilagođenom brzinom od 125 km/h, na mjestu gde je ograničenje 60 km/h, a kolovoz je bio vlažan. U krivini je prešao preko pune linije, polovinom automobila prešao u lijevu traku i udario u BMV.

Nesreća se dogodila 14. jula 2019. u Ramićima kod Banja Luke, kada je Kuzmić Porsche Cayenom udario u BMV u kojem su bili poznati prijedorski bokser Dražan Janjanin i njegov kum Marko Miljatović. Od siline udara BMV se prevrnuo i završio na krovu, dok je Cayen izletio s puta i prevrtao se po livadi duže od 100 metara.

Kuzmić je u nesreći teško povrijeđen, kao i njegov suvozač Bogdan Ilić. Obojica su bila u komi, ali su srećom preživjeli. Janjanin i Miljatović su također zadobili teške povrede, ali nisu bili životno ugroženi.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook