IZGUBIO MAJKU, JAVNOST SAZNALA DA JE SIN VELIKE ZVIJEZDE: On se ne hvali svojim porijeklom

Ono što malo ko zna je da je Reljina mama bila baletska ikona Narodnog pozorišta

Majkajednog od najpopularnijih mladih repera preminula je početkom 2017. godine, a tek nakon ovog strašnog događaja mediji su otkrili da je ReljaPopović sin jedne od najvećih ikona srbijanske kulture.

Ono što malo ko zna je da je njegova mama bila baletska ikona Narodnog pozorišta.Naime, Zoja Begoli (68) bila je prva solistkinja baleta i dugogodišnji repetitor Narodnog pozorišta u Beogradu, pedagog baletske škole „Lujo Davičo“ i profesor Akademije umjetnosti.U nacionalnom teatru zavladala je velika tuga kad se pronijela vijest o Zojinoj smrti.
Zoja Begoli ostaće upamćena i zbog ljubavne priče s čuvenim jugoslovenskim glumcem Farukom Begolijem. Zoja i Faruk bili su u braku 18 godina, a balerina je zadržala njegovo prezime i kad su se rastali.

– Više ne govorim o ljubavima jer je postojala jedna prava ljubav i brak. Bili smo 18 godina zajedno. Mislim da je balerina i do danas zadržala moje prezime. Kad se završilo, završilo se, nažalost. Ostali smo prijatelji. Čujemo se telefonom povremeno. Najviše smo se čuli tokom rata. Kad smo shvatili da smo dobro, i ona i ja, sve rijeđe i rijeđe smo se čuli. Bogat sam tom ljubavlju, bogat sam tom ženom.Zahvalan sam joj što mi je pružila jedno saznanje, divnu ljubav, brak, divno druženje i divan dio života – rekao je Faruk u jednom intervjuu neposredno pred smrt.

Begoli je preminuo u Prištini 23. avgusta 2007. u 63. godini. Zoja Begoli sahranjena je 10. januara na Novom groblju u Beogradu.

Relja Popović je popularnost stekao filmom Parada, u kojem glumi sina lika Nikole Koja. Nakon toga se okreće muzičkoj karijeri i s grupom Elitni odredi postaje muzički idol mlađe generacije.
I pored velikog interesovanja medija za njegov privatni život, naročito zbog romanse s Nikolijom Jovanović, kćerkom Vesne Zmijanac, reper nikada nije pričao o porodici. Znalo se samo da je rano, još kao beba od dvije godine, ostao bez oca i da je živio s majkom. Sve do njene smrti nije se znalo da mu je mama čuvena balerina Zoja Begoli.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana