JEZIV SNIMAK IZ SLOVENIJE: Vozio 186 kilometara na sat, snimio i vlastitu smrt (FOTO)

Mladi vozač Mercedesa koji je u nedjelju oko 13 sati u Zapolju kod Nove Gradiške poginuo sletjevši automobilom u kanal, nije imao položen vozački ispit, nije bio vezan pojasom i tokom vožnje neprilagođenom brzinom koristio je mobitel.

Zbog neprilagođene brzine po mokroj cesti, izgubio je nadzor, izletio s ceste na travnatu površinu te sletio u odvodni kanal, piše Jutarnji.hr.

Automobil je potom udario u betonski rub kolnog ulaza i drveni stup javne rasvjete te metalne stupove dvorišne ograde, nakon čega se više puta prevrnuo te udario u tri stabla voćaka.

Mještani Zapolja komentirali su na društvenim mrežama kako je 31-godišnji vozač kroz naseljeno mjesto jurio Mercedesom više od 180 kilometara na sat, piše portal “Danica”, koji je dobio snimak od čitaoca.

Nakon toga, na društvenim mrežama pojavio se i videosnimak koji je snimio vozač u trenutku nesreće live prijenosom.

Snimak prikazuje zadnje sekunde prije nesreće i samu nesreću iz vozačeve perspektive, a na snimku se vidi kako vozač izlijeće s ceste pri brzini od 186 kilometara na sat.

Vozač koji je vozio 180 kilometara na sat, nije imao vozačku dozvolu, nije bio vezan, a koristio je i mobitel.

Vozač (31) nije imao položen vozački ispit, nije bio vezan sigurnosnim pojasom, a prilikom vožnje koristio je mobitel. Protiv vlasnice vozila slijedi prekršajni nalog, jer je dala auto osobi koja nema pravo voziti.

Vozač je kotačima zahvatio travnatu bankinu s desne strane ceste, sletio na kolni ulaz, potom se nastavio kretati pješačkom stazom na kojoj, srećom, u nedjelju popodne nije bilo nikoga. Nakon 50 metara je prednjim dijelom vozila udario u drveni električni stup, doslovce ga pokosio te vožnju nastavio stazom i udario u ogradu porodične kuće. Vozilo se zanijelo, prevrnulo, i stražnjim dijelom vratilo na cestu. Prednji dio vozila ostao je u odvodnom kanalu. Zbog prevelike brzine, vozač je, neslužbeno doznajemo, izletio iz vozila i na mjestu poginuo. Više naselja na tom području ostalo je bez električne struje i telefonskih veza zbog udara u stup.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook