Kad Se Zapuši Odvod Ne Zovite Majstora, Očistite Ga Sami Za 10 Sekundi – Probajte Sa Usisivačem

Radi se o jednostavnim, jeftinim načinima kako odčepiti odvod, i to bez hemikalija. Ukoliko se radi o jačem začepljenju, ponovite postupak više puta.

Soda bikarbona i so
Pomešajte pola šoljice kuhinjske soli i pola šoljice sode bikarbone. Tu smesu uspite u začepljen odvod, ostavite 10 do 20 minuta pa uspite vruću vodu. So, soda bikarbona i vruća voda će proizvesti kemijsku reakciju koja bi trebala da reši problem.

Soda bikarbona i sirće
Za ovaj super trik potrebni su vam samo soda bikarbona i sirće. Najpre u odvod stavite nekoliko kašika sode, a potom uspite malo sirćeta. Odmah ćete videti reakciju.

Na kraju isperite toplom vodom. Neki savetuju da se soda i sirće nakon što se zapene ostave oko sat vremena u odvodu ili čak preko noći.

Sa žičanom vešalicom
Ovo je jednostavna metoda, a zapravo vrlo učinkovita. Žrtvujte jednu žičanu vešalicu za odeću i izravnajte je najviše što možete. Kada ste dobili donekle ravnu žicu, na jednom kraju napravite malu udicu – savijte je.

Ugurajte taj kraj u odvod i počnite „pecati“. Nećete verovati što je sve moguće izvući na taj način. Kada zaključite da ste dosta toga izvadili, operite žicu (i sačuvajte za drugi put) i u odvod pustite vruću vodu.

I vrela voda pomaže
Zagrejte vodu do ključanja i polako je izlivajte u odvod. Ponovite to dva do tri puta sa razmakom od nekoliko sekundi. Ova metoda često pomogne, posebno ako je odvod začepljen zbog nagomilanih masnih naslaga.

Usisavač ponekad rešava problem problem
Ako imate usisavač za suho i mokro usisavanje, to vas može spasiti od nakupljanja prljave vode u sudoperu, kadi ili umivaoniku. Namestite ga na opciju mokrog usisavanja pa napravite svojevrsni prsten koji će sprečiti da se pritisak izgubi kroz procepe.

To možete napraviti npr. od komada gume. Stavite taj prsten na odvod, na njega pritisnite cev usisavača i uključite ga na najjače. Hoće li ovaj trik uspeti ili ne zavisi od toga koliko je i kako odvod začepljen, ali svakako vredi pokušatim prenosi 24sata.hr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.