Kćerka Ljubiše Samardžića sve rasplakala svojim govorom

Ispraćaj za kremaciju glumca Ljubiše Samardžića (1936-2017) održan je danas na Novom groblju u Beogradu. Nekoliko stotina ljudi došlo je da se oprosti od popularnog Smokija.

Formiran je dugačak red za ulaz u kapelu gde su prijatelji, rodbina i poštovaoci legendarnog glumca prilazili da porodici izraze saučešće. Opelo je služio starješina Saborne crkve Petar Lukić.

U kapeli su saučešće primali najbliži članovi Ljubišine porodice: supruga Mirjana, kćerka Jovana, unučad, Ljubišin brat… Poslije opala govor je održala kćerka Jovana.

– Posjedovao si energiju koju nije mogao svako da prati. Bol si prevazilazio radom, pretvarajući je u ljubav. Tako ćemo i mi sada tata… – rekla je kroz suze.

Potom je unuka Marta pročitala pesmu Radjarda Kiplinga “Ako”, a jedan od najpotresnijih trenutaka bio je kada je pušten audio snimak Ljubiše kako pjeva “A sad adio” koju je izvodio kao Šurda u seriji “Vruć vetar”.

Porodici, a i svima u kapeli, pošle su suze na oči u tom trenutku. Jecaji u kapeli govorili su koliko će nam svima nedostajati onaj Šurda.

Od Ljubiše Samardžića su se na Novom groblju oprostili i Dragan Petrović Pele, Božidar – Bota Nikolić, Ljiljana Blagojević, Božidar – Bota Nikolić, Puriša Đorđević, Ljiljana Blagojević, Slobodan Šijan, Radoš Bajić, Kalina Kovačević, Mirka Vasiljević, Voja Brajović, Vladimir Božović, Zvezdan Terzić, Momčilo Minić…

U kapeli je među mnogim vijencima bio i onaj koji je poslao predsjednik Vučić, koji je vjerovatno donio neko od njegovih saradnika.

Na vijencu je pisalo “Velikanu srpskog glumišta”.
Nakon završenog opela i ispraćaja za kremaciju u Jugoslovenskoj kinoteci počela je komemoracija povodom smrti glumca.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana