KEK razmatra žalbe na visinu januarskih računa

Kosovska elektro korporacija (KEK) poziva sve potrošače koji imaju primjedbe na visinu januarskih računa da se obrate nadležnim službama kako bi se izvršio ponovni uvid u brojila.

Poslijednjih dana, KEK-u se javio veliki broj nezadovoljnih potrošača u vezi sa računima za mjesec januar. S tim u vezi iz ove korporacije je saopšteno da se oni mogu javiti najbližim Centrima za potrošače gdje mogu dostaviti žalbe.

“U slučaju neregularnih čitanja ili bilo kakvih grešaka u čitanju ili fakturisanju, KEK garantuje potrošačima da će smjesta izvršiti korekcije”.

Iz KEK-a tvrde da se ne radi o paušalnom fakturisanju, što, kako se navodi,  svaki potrošač može sam da provjeri, upoređujući stanje sa mjerila sa stanjem kilovat časova navedenih u računu.

“Trenutno smo u zimskoj sezoni i poznato je da se tokom hladne sezone potrošnja udvostručuje. Razlog je u tome što se veliki deo potrošača grije na struju. Iako Kosovo ima tarife koje podstiču štednju, odnosno za prvih 0-200 kilovata cjena je najjeftinija za 200-600 cjena raste i za potrošnju sa više od 600 kilovata cjena postiže čak 10.16 centi i ima veliki uticaj na krajnju cjenu ako je potrošnja veća od ovog iznosa”, objašnjava se u saopštenju.

KEK zahtjeva da potrošači obrate više pažnje na potrošnju električne energije, maksimalno izbjegavajući grijanje na struju koje je jedna od skupljih alternativa, da ne bi došlo do ovakvih situacija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.